петак, 8. април 2011.

Mini baklave sa višnjama



Potrebno je :
pakovanje kora za pitu
1/2 kg višanja
šolja šećera
šolja ulja
šolja griza
šolja jogurta
prašak za pecivo
Za preliv :
dve šolje šećera
dve šolje vode
Postupak pripreme:  U posudu izmešati šećer, griz, ulje i jogurt, dodati prašak za pecivo.
Prvu koru premazati preko cele površine ovom smesom, preko nje prebaciti drugu koru i nju takođe premazati filom.
Na treću koru na samo jednom kraju poređati višnje, i motati kore u frulicu.
Zaseći nožem na otprilike 2-3cm širine, tako da se od jedne frulice dobije oko desetak komada.
Postupak ponoviti dok se ne utroše sve kore. 
Ređati u podmazan pleh i peći.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i preliti preko jos vrućih baklava.
Ako vam se učini da nisu dovoljno sočne, mozete dodati još sirupa naknadno.

Нема коментара:

Постави коментар