недеља, 10. јул 2011.

Letnja čorbica od karfiola



Potrebno je:
1kg. karfiola
1 juneća rozbratna  
3 velike šargarepe
1 srednja glavica luka
3 krompira
vegeta, biber, peršun
  
Postupak pripreme:
Posebno skuvati karfiol, a posebno meso, šargarepu i krompir (na laganoj vatri kao za supu).
Srednju glavicu luka sitno naseckati i staviti u šerpu sa malo ulja,  dodati šargarepu i krompir, koje ste isekli na malo deblje komadiće  kao i iseckano meso i to izdinstati sa lukom, uz dodatak  bujona u kome se karfiol kuvao.
Dinstati 15 min.dodati karfiol iskidan na cvetove,  naliti junećim  bujonom , posoliti, dodati malo bibera i kuvati još 10-ak min.
Kada čorbicu isključite  dodajte  sitno seckan peršun.

2 коментара:

  1. Анониман10. јул 2011. 23:46

    Ovo je omiljena corbica moga tate.Kad dodje kod mene u goste obavezno je pravim.I nesto sa cveklom(broj 2 na listi omiljenih) uz glavno jelo.Super;)

    ОдговориИзбриши
  2. Volim supice i čorbice svake vrste a naročito sa karfiolom koji je sasvim drugačiji kada se jede u čorbi nego kada se jede sam. Ima neki drugi šmek.

    ОдговориИзбриши