среда, 29. октобар 2014.

Medaljoni sa koprivom i sirom

Kopriva u ovo doba godine???
Da, da...mlada, baš kao u proleće...pokošena pa ponovo izrasla, baš kada je meni najpotrebnija i to sveža!!!!

Potrebno je:
4 jaja
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
2 pune šake koprive
200gr. sira
3-4 čena belog luka

Postupak pripreme:
U ključalu vodu staviti koprivu kvati je 3-4 minuta,  ocediti i sitno iseckati, pa u nju dodati sitno seckan beli luk.
Jaja, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo sjediniti pa u kalupu za mafine stavljati po kašiku smese, preko nje koprivu, pa sir i opet po kašiku smese.
Rernu uključiti tek kada se stavi masa za medaljone i peći 30 min na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар