субота, 27. фебруар 2016.

Salata “Crvenkapa”

Veoma primamljiva salata bajkovitog naziva i fantastičnog ukusa, idealna za prazničnu trpezu jer je veoma lepa i dekorativna.
 
Potrebno je:
300gr. pileće belog mesa
150gr. testenine po izboru
300gr. šargarepe
150gr.tvrdog sira
70gr. pečenog kikirikija + 70gr. za ukrašavanje
4 jaja
300ml. majoneza
1/2 nara
peršun ili mirođija za dekoraciju

Postupak pripreme:
Testeninu skuvati u slanoj vodi pa procediti.
Obariti belo meso, šargarepu i jaja.
Belo meso, šargarepu i jaja iseckati na sitne kockice.
U odvojenim posudama izmešati obarenu testeninu sa delom majoneza i šargarepu sa drugim delom.
Izrendati sir a kikiriki sitno iseckati ili izblendirati.
Iz nara izvaditi zrna.
Sastojke slagati u slojevima, a svaki sloj lagano pritisnuti.
Da bi salata izgledala efektno, može se  koristiti metalni kalup ili presečena plastičnu flaša od kisele vode.

Redosled slaganja:
Na dno staviti prvo  testeninu
belo meso + premazati majonezom
kikiriki
sir + premazati  majonezom
šargarepa
jaja
zrna nara


1 коментар: